Vedella amb Albergínia, Bolets o Pèsols (SI ES FA UN O DOS DIES ABANS ÉS MILLOR)
Per 5 pax.
Un tall Rodó de l'Espatlla lligada (1kg. aprox.)
4 cebes mitjanes
tomata cuita, tres o quatre cullerades
En una cassola amb oli es rosteix la vedella salpebrada i les cebes marcades a quarts
Un cop rossa la vedella es retira i es continúen rossejant les cebes.
Quan són rosses s'hi tira la tomata i es cou una estona tot junt
Ara un bon raig de conyac.
Afegir aigua a la cassola (que migcubreixi el troç de vedella) i es deixa fent la xup-xup aproximadament una hora girant-la de tant en tant.
Acabada la cocció es retira la vedella i es deixa refredar.
Amb un túrmix triturem el que queda dins la cassola i ho tornem dins.
La vedella ja freda. Treiem els lligams i la tallem a rodelles de mig cm.
La posem dins i continuem la cocció (poc a poc) una hora més aproximadament.
Hi aboquem una bona picada i ho deixem coure uns 5 o 10 minuts més.
Picada:
1 gra d'all
3 galetes maries
12 ametlles torrades.
Amb Albergínia:
Tallar a rodelles (4 o 5 per cap) de 1,5 cm. les albergínies i posar-les amb sal 1 hora perquè perdin el picant.
Esbandir-les, assecar-les, enfarinar-les i passar-les breupent per la paella
AFEGIR-LES A LA VEDELLA DESPRÉS DE LA PICADA I UN XIP DE XUP-XUP
Servir-la.
Amb bolets:
Passar-los per una paella amb un xic d'oli i sal fins que perdin l'aigua.
AFEGIR-LOS A LA VEDELLA DESPRÉS DE LA PICADA I UN XIP DE XUP-XUP
Servir-la.
Amb pèsols:
Uns 250g. de pèsols extrafins. Posar-los abans de la picada i deixar-los coure fins que quasi estan.
Després s'hi posa la picada i es deixa una estona més.
Servir-la.