Limoncello
Ingredients
1kg de llimones (aproximadament 8 llimones
netes i sense química, no madures) (alguna que sigui una mica verdosa)
400gr de sucre i 1 litre d’aigua o ( 600 gr.
de sucre i 1,5 l d’aigua) depèn de la graduació que vulguem obtenir (jo
recomano la 2a opció)
1 litre d’alcohol per licors (farmàcia 95º)
Filtres de paper i un embut
Preparació
Pelar les llimones (alerta nomes la pell
groga), tallar les peles a trossos.
Barrejar l’alcohol amb les peles i unes fulles
del llimoner. Utilitzar un pot de vidre de boca ampla, tapar-lo (es pot tapar
amb paper film) i deixar-lo de 15 a 20 dies a les fosques. Cada dos o tres dies
es pot sacsejar.
Filtrar l’alcohol i les peles amb un filtre de
paper
(aquest
procés és una mica lent)
Mentre es va filtrant, bullir l’aigua amb el
sucre (fer l’almívar durant uns 8-10 minuts). Deixar-lo refredar.
Barrejar el líquid groc amb l’almívar i tornar
a filtrar.
Posar el líquid en ampolles de vidre.
Deixar-ho reposar uns 20 dies més a les
fosques. Es pot guardar així molt de temps
i Xin
Xin !!
Servir-lo fred del congelador.
Mandarinel.lo
De la mateix a
forma, però amb 10 mandarines. També es serveix fresc però jo n’he pres de calent
amb una palla i ummmmmmmmmmmm