Limoncello i Mandarinello



Limoncello

Ingredients

1kg de llimones (aproximadament 8 llimones netes i sense química, no madures) (alguna que sigui una mica verdosa)
400gr de sucre i 1 litre d’aigua o ( 600 gr. de sucre i 1,5 l d’aigua) depèn de la graduació que vulguem obtenir (jo recomano la 2a opció)
1 litre d’alcohol per licors (farmàcia 95º)
Filtres de paper i un embut

Preparació

Pelar les llimones (alerta nomes la pell groga), tallar les peles a trossos.
Barrejar l’alcohol amb les peles i unes fulles del llimoner. Utilitzar un pot de vidre de boca ampla, tapar-lo (es pot tapar amb paper film) i deixar-lo de 15 a 20 dies a les fosques. Cada dos o tres dies es pot sacsejar.
Filtrar l’alcohol i les peles amb un filtre de paper  (aquest procés és una mica lent)
Mentre es va filtrant, bullir l’aigua amb el sucre (fer l’almívar durant uns 8-10 minuts). Deixar-lo refredar.
Barrejar el líquid groc amb l’almívar i tornar a filtrar.
Posar el líquid en ampolles de vidre.
Deixar-ho reposar uns 20 dies més a les fosques. Es pot guardar així molt de temps
 i Xin Xin !!
Servir-lo fred del congelador.

Mandarinel.lo

De la mateix a forma, però amb 10 mandarines. També es serveix fresc però jo n’he pres de calent amb una palla i ummmmmmmmmmmm