INGREDIENTS per 4:
4 Tournedos (filet de vedella) de
3 cm. de guix, 200 gr. de foie , 2 tòfones, 4 llesques de pa, 100 gr. de
mantequilla, 1/2 vas de Pedro Ximenez, sal y pebre.
ELABORACIÓ:
Tallem quatre llesques de pa de la mateixa mida que els filets i quatre
talls de foie més una mica més petits. Tallem la trufa en làmines fines.
Reservar.
Fregim el pa amb la mantequilla i ho deixem a la paella a foc mínim perquè
es mantingui calent. En una altra paella passem els filets al gust, els salem i
empebrem i els posem sobre les llesques torrades (Reservem al calor)
Escalfem la mateixa paella a foc fort fins que estigui ben calenta i
saltegem, volta i volta, els filets de foie, els salem i empebrem i els posem
sobre els filets. Posem part de les làmines de tòfona sobre el foie i ho seguim
mantenint calent.
Posem a la paella el Pedro Ximenez – pots utilitzar també Oporto, Madeira,
Oloroso o el vi que t’agradi – i hi afegim la resta de tòfona i deixem reduir
un parell de minuts. Pots afegir-hi salsa de carn reduïda per donar-li més
gust.
PRESENTACIÓ:
Emplatem el timbal fet amb el pa, el filet i el foie i hi posem la salsa
per sobre. Ja es pot menjar.
En comptes de trufes també es pot
fer amb xampinyons o qualsevol altre bolet tallat a làmines fines.
També pots substituir el Foie natural
per un tall de paté de foie (en aquest cas, no s’escalfa prèviament)