Tournedo



Recepta Tournedo Rossini

INGREDIENTS per 4:
4 Tournedos (filet de vedella) de 3 cm. de guix, 200 gr. de foie , 2 tòfones, 4 llesques de pa, 100 gr. de mantequilla, 1/2 vas de Pedro Ximenez, sal y pebre.
ELABORACIÓ:
Tallem quatre llesques de pa de la mateixa mida que els filets i quatre talls de foie més una mica més petits. Tallem la trufa en làmines fines. Reservar.
Fregim el pa amb la mantequilla i ho deixem a la paella a foc mínim perquè es mantingui calent. En una altra paella passem els filets al gust, els salem i empebrem i els posem sobre les llesques torrades (Reservem al calor)

Escalfem la mateixa paella a foc fort fins que estigui ben calenta i saltegem, volta i volta, els filets de foie, els salem i empebrem i els posem sobre els filets. Posem part de les làmines de tòfona sobre el foie i ho seguim mantenint calent.
Posem a la paella el Pedro Ximenez – pots utilitzar també Oporto, Madeira, Oloroso o el vi que t’agradi – i hi afegim la resta de tòfona i deixem reduir un parell de minuts. Pots afegir-hi salsa de carn reduïda per donar-li més gust.
PRESENTACIÓ:
Emplatem el timbal fet amb el pa, el filet i el foie i hi posem la salsa per sobre. Ja es pot menjar.
 En comptes de trufes també es pot fer amb xampinyons o qualsevol altre bolet tallat a làmines fines.
També pots substituir el Foie natural  per un tall de paté de foie (en aquest cas, no s’escalfa prèviament)