LLAGOSTA / LLAMÀNTOL A L’AMERICANA
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
Una cassola, un
caço, gabinets que tallin, eina per a tallar les potes ...
|
PROCÉS
Primera
part
1 cassola al foc amb l’oli
Posar-hi la ceba i encendre el foc (suau)
Al mateix temps una persona talla el llamàntol[1]
i l’altra el va posant al foc amb la ceba i tot plegat es va coent poc a poc.
Es gira talla a tall, es va tornant rosat.
Al cap de 15 min. S’hi tira la tomata.
Al cap de 5 min. S’hi tira el vi blanc.
Al cap de 5 min. S’hi tira el brandy calent.
S’encén amb un misto.
Deixar-ho coure 10 min.
Salsa: En un caço tenim el
suc de la llagosta i la polpa del cap,
hi afegim la mantega i ho posem al foc 2 min (temps de desfer-se la
mantega, alerta no s’enganxi). Es tritura.
Segona
part
Tirar aquesta salsa a la cassola. Remenar i
deixar-ho coure 10 min. El temps de cocció total no ha de superar els ¾ hora
Finito!!!
[1] Com tallar el llamàntol: Cal
tenir una plata gran i damunt posar-hi
una fusta (així el suc que surt en tallar no es perd). Es va tallant la peça.
Cal portar guants de jardiner. A les banyes se li fa un tall amb una eina
resistent per facilitar a l’hora de menjar-les. El cap es parteix per la meitat
i immediatament amb una cullera es treu el suc marró i rosa, es separa en un
caço. La cua també es pot deixar sencera o es talla per la meitat. Si és per a
4 persones millor tallar-la. El suc que
queda a la plata és posa al cassó (colat) – versió 2