Pastís de formatge i aranyons



PASTÍS DE FORMATGE I ARANYONS (recepta tradicional millorada-crec)

Una làmina de pasta de full
Quatre cullerades de sucre (tres pel farciment i una per la melmelada)
Un iogurt de llimona
Un pot de formatge Filadelfia de 200 o 250 g.
200 o 250 cl. de nata per muntar
Dues cullerades de confitura d’aranyons

1- Una làmina de pasta de full. Si és de les que ja venen preparades per posar directament al foc, sols hi afegiu dues cullerades de sucre per sobre i amb la mà apreteu perquè quedi integrat a la pasta. Desprès la poseu en un motlle adient i la punxeu la pasta amb una forquilla per evitar que s’infli al forn. (si la pasta és de la congelada quadrada abans la prepareu amb un corró)
La poseu al forn a la part de baix a 200º (ja calent) durant uns 15 minuts (en cas que s’infli, punxar-lo.
Això podeu fer-ho inclús el dia abans.

2- Preparar el farciment: (millor que siguin sortits de la nevera)
Tres cullerades de sucre, un iogurt de llimona, un pot de formatge Filadelfia (200/250 grams), entre 200 i 250 cl. de nata per muntar.
Tot junt a la batedora fins que quedi amb la textura de nata muntada (si no queda excessivament muntada és més agradable de menjar – cremosa)

Es posa dins la pasta de full que ja serà freda i s’escampa bé amb una cullera o semblant.

3- Dues cullerades de confitura d’aranyons o gerds o frambuesa o maduixa o fruites del bosc, una de sucre i quatre o cinc d’aigua. Tot junt al foc i anar remenant fins que s’evapori una part de l’aigua. Deixar refredar i posar-ho sobre el farcit del pastís escampant-ho bé.
(degut a que això ha de ser fred, recomano preparar-ho abans)