PASTÍS DE FORMATGE I ARANYONS (recepta tradicional millorada-crec)
Una làmina de pasta
de full
Quatre cullerades de
sucre (tres pel farciment i una per la melmelada)
Un iogurt de llimona
Un pot de formatge
Filadelfia de 200 o 250 g.
200 o 250 cl. de nata
per muntar
Dues cullerades de
confitura d’aranyons
1- Una làmina de
pasta de full. Si és de les que ja venen preparades per posar directament al
foc, sols hi afegiu dues cullerades de sucre per sobre i amb la mà apreteu
perquè quedi integrat a la pasta. Desprès la poseu en un motlle adient i la
punxeu la pasta amb una forquilla per evitar que s’infli al forn. (si la pasta
és de la congelada quadrada abans la prepareu amb un corró)
La poseu al forn a la
part de baix a 200º (ja calent) durant uns 15 minuts (en cas que s’infli,
punxar-lo.
Això podeu fer-ho
inclús el dia abans.
2- Preparar el
farciment: (millor que siguin sortits de la nevera)
Tres cullerades de
sucre, un iogurt de llimona, un pot de formatge Filadelfia (200/250 grams),
entre 200 i 250 cl. de nata per muntar.
Tot junt a la
batedora fins que quedi amb la textura de nata muntada (si no queda excessivament muntada és més agradable de menjar – cremosa)
Es posa dins la pasta
de full que ja serà freda i s’escampa bé amb una cullera o semblant.
3- Dues cullerades de
confitura d’aranyons o gerds o frambuesa o maduixa o fruites del bosc, una de
sucre i quatre o cinc d’aigua. Tot junt al foc i anar remenant fins que
s’evapori una part de l’aigua. Deixar refredar i posar-ho sobre el farcit del
pastís escampant-ho bé.
(degut a que això ha
de ser fred, recomano preparar-ho abans)