Crema catalana



CREMA CATALANA (8 persones)

1 litre de llet
200 grams de sucre
1 branca de canyella
1 pell de llimona
8 rovells d’ou
45 grams de maizena
10 grams de sucre (per cremar-lo)

Posar al foc quasi tota la llet(deixar mig got), la meitat del sucre, la canyella i la pela de llimona.

A part, barregem fins que quedi esponjós, amb un minipimer o un batedor la resta: rovells, resta de sucre, maizena i el mig got de llet que hem reservat.

Quan el primer preparat ha bullit, ho barregem tot, tirant la llet calenta sobre  la barreja freda (mai al revés) sense parar de barrejar.

Quan tot esta junt, ho passem per un colador i ho posem en un cassó (o el mateix) ben net i ho posem al foc (no deixar que bulli) sense parar de remenar amb un batedor. (també es pot barrejar amb una espàtula de fusta, però amb el batedor queda més esponjosa)
La crema ira quedant espessa. Abans que arribi a bullir ho traiem del foc i posem de seguida en un recipient fred.

La repartim en cassoletes o plats individuals i a la nevera.

Abans de servir, ho traiem de la nevera, hi tirem sucre per sobre i el cremem amb una pala de cremar.