Tiramisú semilíquid o Carajillo Cream



CARAJILLO CREAM o TIRAMISÚ SEMILÍQUID (5 o 6 persones)

1/ Posem un full de gelatina en aigua freda que s’estovi. (si és en pols la remenem bé)
Preparem un almívar amb 100 ml. d’aigua i 50 gr. de sucre.
Ho posem al foc mitjà i anem remenant amb una cullera de fusta. Quan comenci a bullir ho posem a foc fort 2 o 3 minuts. Ho barregem amb 60 ml. de rom i després amb la gelatina que tenim en remull.
Ho repartim en vasos i cap a la nevera fins que quedi sòlid.

2/ Posem un full de gelatina en aigua freda que s’estovi. (si és en pols la remenem bé)
Fem cafè llarg (que no sigui molt fort). L’equivalent a 4 o 5 tasses i hi posem sucre al gust.
Barregem el cafè amb la gelatina que hem preparat.
Ho posem als vasos sobre l’almívar de rom i altra cop a la nevera.

3/ Barregem 50 gr. de sucre amb 1 rovell d’ou. Un cop està ben treballat (espàtula de fusta), hi afegim 135/150 gr. de mascarpone. Un cop és ben fi, hi afegim 160 gr. de nata muntada i ho treballem suaument ben barrejat. Cap a la nevera unes hores.

Quan les dues capes són sòlides i el mascarpone ben fred, acabem d’omplir el vas amb la crema de mascarpone com a tercer pis. Hi tirem cacau en pols per sobre i servim.

Les tres capes poden preparar-se en dies diferents, però la crema ha de ser feta màxim dos dies abans.