CARAJILLO CREAM o TIRAMISÚ SEMILÍQUID (5 o 6 persones)
1/ Posem un full de gelatina en aigua freda
que s’estovi. (si és en pols la remenem bé)
Preparem un almívar amb 100 ml. d’aigua i 50
gr. de sucre.
Ho posem al foc mitjà i anem remenant amb una
cullera de fusta. Quan comenci a bullir ho posem a foc fort 2 o 3 minuts. Ho
barregem amb 60 ml. de rom i després amb la gelatina que tenim en remull.
Ho repartim en vasos i cap a la nevera fins
que quedi sòlid.
2/ Posem un full de gelatina en aigua freda
que s’estovi. (si és en pols la remenem bé)
Fem cafè llarg (que no sigui molt fort).
L’equivalent a 4 o 5 tasses i hi posem sucre al gust.
Barregem el cafè amb la gelatina que hem
preparat.
Ho posem als vasos sobre l’almívar de rom i altra
cop a la nevera.
3/ Barregem 50 gr. de sucre amb 1 rovell d’ou.
Un cop està ben treballat (espàtula de fusta), hi afegim 135/150 gr. de
mascarpone. Un cop és ben fi, hi afegim 160 gr. de nata muntada i ho treballem
suaument ben barrejat. Cap a la nevera unes hores.
Quan les dues capes són sòlides i el
mascarpone ben fred, acabem d’omplir el vas amb la crema de mascarpone com a
tercer pis. Hi tirem cacau en pols per sobre i servim.
Les
tres capes poden preparar-se en dies diferents, però la crema ha de ser feta
màxim dos dies abans.