TIRAMISÚ
Una base de pa de pessic (en castellà bizcocho) o melindros (han de
sortir-ne dues bases d’un cm. o un i mig aproximadament).
400/500 gr. De mascarpone
4 ous
½ litre de nata per muntar
3 cullerades soperes de sucre
2 cafès llargs amb un raig de Rom Negre,
conyac, ... segons el gust i el que tinguis a mà.
Cacau en pols (com més amarg millor)
CREMA: Rovells
+ sucre + mascarpone ben barrejat+crema de llet tot junt.
Amb
la batedora es barreja fins que quedi quasi muntat.
Si no es fa amb
batedora, un cop barrejats els rovells+sucre+mascarpone, s’hi afegeix la nata
muntada i les clares muntades (en compte que no baixi)
Ruixar el pa de pessic amb el cafè i el rom (remullat
al gust))
Posar-hi una capa generosa de la crema
Altra capa de pa de pessic remullat
Una nova capa de crema (menys gruixuda)
Cacau en pols per sobre
Deixar-ho reposar a la nevera (millor d’un dia
per l’altre)
NOTA.- Si vols assegurar que quedi bé, en
comptes de fer-ho com si fos un pastís, ho pots posar en motlles o copes amples
individuals. Queda millor i no hi ha perill que la crema surti pels cantons si
no és prou espessa.