Tiramisú



TIRAMISÚ

Una base de pa de pessic  (en castellà bizcocho) o melindros (han de sortir-ne dues bases d’un cm. o un i mig aproximadament).
400/500 gr. De mascarpone
4 ous
½ litre de nata per muntar
3 cullerades soperes de sucre
2 cafès llargs amb un raig de Rom Negre, conyac, ... segons el gust i el que tinguis a mà.
Cacau en pols (com més amarg millor)

CREMA:        Rovells + sucre + mascarpone ben barrejat+crema de llet tot junt.
                        Amb la batedora es barreja fins que quedi quasi muntat.
Si no es fa amb batedora, un cop barrejats els rovells+sucre+mascarpone, s’hi afegeix la nata muntada i les clares muntades (en compte que no baixi)
                       
Ruixar el pa de pessic amb el cafè i el rom (remullat al gust))
Posar-hi una capa generosa de la crema
Altra capa de pa de pessic remullat
Una nova capa de crema (menys gruixuda)
Cacau en pols per sobre
Deixar-ho reposar a la nevera (millor d’un dia per l’altre)


NOTA.- Si vols assegurar que quedi bé, en comptes de fer-ho com si fos un pastís, ho pots posar en motlles o copes amples individuals. Queda millor i no hi ha perill que la crema surti pels cantons si no és prou espessa.