“MEDITAQUI” DE TONYINA
L’anomenem així perquè la
recepta és semblant al “tataki” però amb ingredients mediterranis. Acudit d’en
Carles Artigas”
-
Un
tros de tonyina d’uns 7 o 8 cm. per banda i tant llarg com es vulgui (que
càpiga a la paella)
-
Oli
verge d’oliva
-
Sal,
pebre, llorer, romaní, farigola....
-
Uns
grans de pebre verd
-
Una
culleradeta de mostassa
-
Vinagre
de Mòdena
*Agafes el tall de tonyina,
el salpebres i l’enfarines (en comptes de farina hi pots posar sèsam i també
queda molt bo)
*En una paella amb força oli
ben calent, el cous aproximadament mig minut per cada costat
(ha de quedar ben cru de dins)
*El poses en un cubell ple
d’aigua i gel per parar la cocció à IMPORTANT
*Prepares l’escabetx amb
oli, grans de pebre verd, llorer, farigola, romaní, mostassa i vinagre.
*Ho poses en un recipient on
la tonyina quedi coberta i ho deixes a la nevera un mínim de 2 dies.
El dia que ho vols menjar
agafes tot el líquid de la maceració, hi treus totes les herbes i els grans de
pebre excepte algun tall petit de cada. Passes el líquid resultant pel túrmix i
ja tens la salsa llesta.
Talles la tonyina a làmines
d’ aproximadament 5 mil·límetres i el serveixes
amb la salsa a part.
Ports menjar-ho sol o acompanyat d’una amanida