Meditaki de tonyina



“MEDITAQUI” DE TONYINA
L’anomenem així perquè la recepta és semblant al “tataki” però amb ingredients mediterranis. Acudit d’en Carles Artigas”

-        Un tros de tonyina d’uns 7 o 8 cm. per banda i tant llarg com es vulgui (que càpiga a la paella)
-        Oli verge d’oliva
-        Sal, pebre, llorer, romaní, farigola....
-        Uns grans de pebre verd
-        Una culleradeta de mostassa
-        Vinagre de Mòdena


*Agafes el tall de tonyina, el salpebres i l’enfarines (en comptes de farina hi pots posar sèsam i també queda molt bo)
*En una paella amb força oli ben calent, el cous aproximadament mig minut per cada costat
  (ha de quedar ben cru  de dins)
*El poses en un cubell ple d’aigua i gel per parar la cocció à IMPORTANT
*Prepares l’escabetx amb oli, grans de pebre verd, llorer, farigola, romaní, mostassa i vinagre.
*Ho poses en un recipient on la tonyina quedi coberta i ho deixes a la nevera un mínim de 2 dies.

El dia que ho vols menjar agafes tot el líquid de la maceració, hi treus totes les herbes i els grans de pebre excepte algun tall petit de cada. Passes el líquid resultant pel túrmix i ja tens la salsa llesta.
Talles la tonyina a làmines d’ aproximadament 5 mil·límetres i el serveixes  amb la salsa a part.
Ports menjar-ho sol o acompanyat d’una amanida