Suquet de clavellada



Suquet de clavellada
Ingredients per 6 persones:
  • 1 kg - Clavellada
  • 1 kg - Patates esqueixades
  • 3 - Tomàquets madurs i rallats
  • 1 cullerada - Farina
  • Oli
  • Sal
  • Aigua o brou de peix
  • Allioli negat
  • Per fer la picada:
  • 2 grans d'all
  • Julivert
  • 2 llesques - Pa
Preparació:
Fregiu els ingredients de la picada, retireu-los i piqueu-los.
Feu un sofregit de tomàquet ben reduït.
Afegiu-hi la farina, doneu-hi un parell de voltes i afegiu-hi la picada amb una mica d’aigua
Posar-hi un pols de pebre vermell
Deixeu que arrenqui el bull i afegiu-hi les patates.
A mitja cocció de les patates afegiu-hi els trossos de clavellada prèviament salats i/o empebrats.
En l’últim moment tireu-hi l’allioli negat.

Variacions:
Es poden afegir avellanes, ametlles  i safrà a la picada.
Es pot fer amb brou de peix en lloc d’aigua.
Es pot fer amb qualsevol peix.