Lluç o Rap a la Donostia
Un tall de lluç de 5 o 6 cm. de gruix per cap
O un tall de rap igual
O una cueta de rap
Uns 100 g. de patata per cap - tallades a rodelles de 1/2 cm
Cirereta
Alls
En una safata pel forn s'hi posa oli i un xic d'aigua
Hi posem les patates tallades a rodelles i les salpebrem
Ho posem al forn a 180º fins que estiguin cuites.
En una paella marquem el peix que quedi ros
A ma mateixa paella hi posem un dis d'oli d'oliva, un tall de cirereta i un parells de grans d'all PER CAP tallats a làmines.
Fem que es cogui poc a poc fins que els alls comencen a quedar rossos.
Afegim el peix a la plàtera amb les patates i ho deixem coure uns 10 minuts més, ja que el peix serà cru de dins.
(OPCIONAL) - Aboquem un raig de vinagre sobre el peix i el deixem evaporar.
Servim el peix i les patates i un cop al plat hi tirem els alls cuits amb una mica de l'oli de la paella.