Rossejat de fideus

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 400 gr. de fideus del nº 2
  • 2 sípies grossetes
  • 400 gr. de gambes pelades
  • una cabeça d’alls
  • 1 pebrot verd o vermell (opcional)
  • pebre vermell
  • 2 tomàquets madurs pelats i sense llavors
  • julivert ben picat (opcional)
  • 1,5 litres de brou de peix
  • 100 ml de vi ranci o vi blanc
  • all i oli
  • oli d’oliva
  • sal

laboració de la recepta

  1. En una paella normal poseu oli i tireu-li de seguida els alls pelats i picats ben petits. Tot just quan comencin a enrossir-se afegiu la sípia tallada a quadradets petits i quan hagi perdut l’aigua li afegiu el pebrot tallat a quadradets petits. Al cap d’uns 5 minuts afegiu el tomàquet ben picat. Deixeu que el sofregit es vagi confitant. Quan hagi perdut aigua afegiu el vi ranci i seguiu confitant-lo. A última hora poseu el pebre vermell i el julivert picat. En total el sofregit haurà de coure un mínim de mitja hora o 45 minuts.
  2. Poseu el brou de peix a escalfar fins que bulli. Agafeu la paella de fer arròs, afegiu-li un raig d’oli d’oliva i tireu-hi els fideus. Rossegeu-los lentament fins que estiguin ben torrats sense deixar de remenar-los amb atenció que no se us cremin. Tot seguit afegiu-hi el sofregit i el brou ben bullent. Deixeu-ho coure a foc fort uns 7 minuts i poseu-lo al forn amb el gratinador un 4 o 5 minuts perquè els fideus trempin.
  3. Acompanyeu amb all i oli.