Rossejat de fideus
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 400 gr. de fideus del nº 2
- 2 sípies grossetes
- 400 gr. de gambes pelades
- una cabeça d’alls
- 1 pebrot verd o vermell (opcional)
- pebre vermell
- 2 tomàquets madurs pelats i sense llavors
- julivert ben picat (opcional)
- 1,5 litres de brou de peix
- 100 ml de vi ranci o vi blanc
- all i oli
- oli d’oliva
- sal
laboració de la recepta
- En una paella normal poseu oli i tireu-li de seguida els alls pelats
i picats ben petits. Tot just quan comencin a enrossir-se afegiu la
sípia tallada a quadradets petits i quan hagi perdut l’aigua li afegiu
el pebrot tallat a quadradets petits. Al cap d’uns 5 minuts afegiu el
tomàquet ben picat. Deixeu que el sofregit es vagi confitant. Quan hagi
perdut aigua afegiu el vi ranci i seguiu confitant-lo. A última hora
poseu el pebre vermell i el julivert picat. En total el sofregit haurà
de coure un mínim de mitja hora o 45 minuts.
- Poseu el brou de peix a escalfar fins que bulli. Agafeu la paella de
fer arròs, afegiu-li un raig d’oli d’oliva i tireu-hi els fideus.
Rossegeu-los lentament fins que estiguin ben torrats sense deixar de
remenar-los amb atenció que no se us cremin. Tot seguit afegiu-hi el
sofregit i el brou ben bullent. Deixeu-ho coure a foc fort uns 7 minuts i
poseu-lo al forn amb el gratinador un 4 o 5 minuts perquè els fideus
trempin.
- Acompanyeu amb all i oli.